Vragen? Bel Allévo

088 110 2800

Of stel hier uw vraag
Werken met plezier

Jouw hulp kan het verschil maken...

Werken met plezier

Alle vacatures
Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

van bloemstukjes tot borrelmiddag"...

Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

Allévo staat ook naast mevrouw van der Ree

Het advies en deskundigheid...

Allévo staat ook naast mevrouw van der Ree

lees verder

Voedings- en dieetadvies


Voeding moet niet alleen gezond, maar ook lekker zijn. De diëtisten van Allévo begrijpen dat. Wij streven ernaar om uw gezondheid én de kwaliteit van uw leven te verbeteren.  Ons voedings- en dieetadvies is persoonlijke en praktisch.  Kinderen en volwassenen krijgen dieetadvies op maat – omdat ieder mens uniek is.

Speciale deskundigheid

Wanneer u een speciaal dieet of voedingsadvies moet volgen, bent u bij de diëtisten van Allévo aan het juiste adres. Wij zijn een team van 9 diëtisten met veel kennis en ervaring. Iedere diëtist is gespecialiseerd in een ander vakgebied. We werken veel samen en overleggen met huisartsen, specialisten, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, gespecialiseerde verpleegkundigen en collega’s in de ziekenhuizen in de regio. Eén van de diëtisten geeft daarnaast advies in de woonlocaties van Allévo over passende voeding voor de bewoners. Onze specialisaties zijn:

Diabetes FODMAP dieet
Overgewicht Sondevoeding
Hoog cholesterol PDS (prikkelbaar darmsyndroom)
Hoge bloeddruk Kinderen met overgewicht
Darmproblemen Kinderen met groeiachterstand
Eetstoornissen Oncologie
Emotie-eten Voedselallergie en-intolerantie
Ondervoeding EoE (allergische slokdarmontsteking)
COPD Ouderdom en chronische ziekten

Uw dieetadvies

  1. In het eerste gesprek bespreekt u alles wat te maken heeft met het dieet. Op basis van deze informatie maakt de diëtist, in overleg met u, een persoonlijk behandelplan.
  2. Na het eerste gesprek volgen meestal nog enkele vervolgconsulten waarin u met uw diëtist bespreekt hoe het gaat met de aanpassing aan uw nieuwe eetpatroon.
  3. De gesprekken worden beëindigd wanneer u gewend bent aan de verandering(en) in uw eetgewoonte en u het dieet zelfstandig kunt voortzetten.

Verwijzing

Wanneer uw behandelend arts u een dieet voorschrijft, is een verwijzing naar een diëtist vaak het logische gevolg. De diëtist ‘vertaalt’ het dieetvoorschrift van de arts naar een persoonlijk dieetadvies en begeleidt u bij de veranderingen in uw voedingsgewoontes. Een verwijzing van uw huisarts is meestal niet vereist, u kunt direct een afspraak maken met de diëtist.

Spreekuren weer opgestart

Sinds 1 juni 2020 houden wij op de meeste locaties weer spreekuur. Uw diëtist neemt hierover zelf contact met u op. Dit kan soms wat langer duren dan u van ons gewend bent in verband met het inhalen van afspraken door de coronacrisis in combinatie met de vakantieperiode.

Verhinderd

Wanneer u uw verhindering tenminste 24 uur van te voren doorgeeft, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht

Vergoedingen

Dieetadvisering is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering of valt onder ketenzorg. U krijgt meerdere consulten vergoed. Het maximum is 3 uur per kalenderjaar. De vergoeding is afhankelijk van uw persoonlijke zorgverzekering, aanvullende verzekering en de stand van uw (wettelijke) eigen bijdrage. We adviseren hier uw ziektekostenverzekering op na te kijken.

Informatie

Neem voor informatie over voedings- of dieetadvies, of het maken van een afspraak contact op met Allévo via 088 110 2800 of dietisten@allevo.nl

Interessante links:

Hvdeb.nl

Mlds.nl

Voedingscentrum.nl

Glutenvrij.nl

www.fodmapdieet.nl

www.emotie-eten de baas.nl

De diëtisten van Allévo zijn aangesloten bij

het Kwaliteitsregister Paramedici

PeriScaldis

en lid van

Diëtistennetwerk 2018 van de Coeliakievereniging

Netwerk KinderDiëtisten

DONZ (Diëtisten Oncologie Netwerk Zeeland).

logo Kwaliteitsregister Paramedici

Voedings- en dieetadvies 3Privacyverklaring | Disclaimer | Concept en realisatie door buro111