Vragen? Bel Allévo

088 110 2800

Of stel hier uw vraag
Allévo staat ook naast Tamara

Mijn werk is extra gevarieerd...

Allévo staat ook naast Tamara

Lees verder
Allévo staat ook naast meneer Hollestelle

“Ik sta versteld van de deskundigheid"...

Allévo staat ook naast meneer Hollestelle

Lees verder
Allévo staat ook naast mevrouw van der Laan

Ik kan op mijn hulp vertrouwen...

Allévo staat ook naast mevrouw van der Laan

Lees verder
Allévo staat ook naast mevrouw van Heemst

Gewoon thuis mijn eigen leven leiden...

Allévo staat ook naast mevrouw van Heemst

Lees verder

Jouw hulp kan het verschil maken...

Alle vacatures
Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

van bloemstukjes tot borrelmiddag"...

Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

Informatie coronavirus


Op deze nieuwspagina vindt u informatie over Allévo en corona. De meest actuele berichten staan bovenaan. Daaronder vindt u eerder gepubliceerde informatie die nog steeds relevant is voor de actuele situatie. Zoals de bezoekregeling en andere maatregelen die we treffen. Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 1 juli 2020.

Wandelen
Op afspraak kunnen bezoekers van bewoners van Cornelia, Borrendamme, In ’t Opper en Zandduin hun naaste mee naar buiten nemen voor een wandeling in de omgeving.

Bezoek
Vanaf 1 juli kunnen bewoners van Allévo meer bezoek ontvangen  Denk aan bezoek op de kamer als dat mogelijk is, met elkaar wandelen of buiten op het terras zitten. Iedere locatie is anders, waardoor mogelijkheden per huis kunnen verschillen. Voorwaarde is dat de locatie corona-vrij is.

In ’t Opper

Het gaat in In ’t Opper gelukkig de goede kant op. De besmetting is beperkt gebleven tot bewoners van één woongroep. Er zijn inmiddels meerdere medewerkers en bewoners hersteld van besmetting met het coronavirus en er zijn geen besmettingen bijgekomen. Bewoners zitten sinds deze week weer buiten. Vanaf maandag 29 juni kunnen familie en mantelzorgers van de overige woongroepen weer op bezoek komen of gaan wandelen.

Dagbehandeling en dagbesteding van Allevo Zorg- en Dienstverlening
Vanaf maandag 15 juni starten we met de dagbehandeling in Cornelia, wat ook geldt voor de dagbesteding in Cornelia, Borrendamme en Duinen van Haamstede. De veiligheid van onze medewerkers en cliënten staat hierbij voorop. Het uitgangspunt is dat collega’s en cliënten zich zo weinig mogelijk hoeven te verplaatsen. Vanzelfsprekend blijven de bezoekregels en hygiënemaatregelen van Allévo voor iedereen van kracht.

Overzicht Zeeuwse verpleeghuizen
De VVT organisaties in Zeeland publiceren wekelijks een dashboard. Hierin is te zien hoeveel positief geteste cliënten er in de verpleeghuizen  zijn (geweest) op gemeentelijk niveau. Iedere week verschijnt er op donderdag op deze plek een actueel overzicht. Het is een cumulatief overzicht, dus van de volledige periode. Het overzicht is een samenwerking van de volgende zorgorganisaties: Allévo, Cederhof, Cleijenborch, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom.

Maatregelen cliënten
De cliënten die thuis zorg en diensten krijgen van Allévo of bij Allévo wonen, zijn kwetsbare mensen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat zij niet ziek worden.

Dagbesteding
Vanaf 17 maart t/m 19 mei vinden er geen dagbesteding en welzijnsactiviteiten meer plaats. Dit bekent dat we stoppen met alle activiteiten in de algemene ruimtes van onze huizen, maar dat het wel mogelijk is om in klein verband en in de eigen woning activiteiten te doen. Hiermee willen we de leefbaarheid van onze bewoners zo goed mogelijk behouden.

Brasserieën
De Brasserieën in onze huizen op Schouwen-Duiveland zijn gesloten. De activiteiten die normaal gesproken in de Brasserieën plaatsvinden komen te vervallen.

Spreekuur behandeling/voedings- en dieetadvies
De diëtisten houden op de meeste locaties weer spreekuur. Uw diëtist neemt hierover zelf contact met u op. In verband met het inhalen van afspraken door de coronacrisis en combinatie met de vakantieperiode, kan dit soms wat langer duren dan u van ons gewend bent.

Maatregelen medewerkers
Voor alle Nederlanders geldt het advies om thuis te blijven bij klachten, sociale contacten te mijden en pas met de huisarts te bellen wanneer klachten verergeren. Dit geldt ook voor onze vrijwilligers en medewerkers die geen direct contact hebben met cliënten. Allévo heeft alle overleggen en scholingen afgelast en komt alleen bij elkaar in kleine groepjes wanneer het strikt noodzakelijk is.

Voor zorgmedewerkers  gelden aparte regels, wanneer ze wel of niet kunnen werken en wanneer ze getest worden op COVID-19.

Advies aan onze medewerkers en vrijwilligers
Onze medewerkers en vrijwilligers zijn extra alert op handhygiëne en volgen deze maatregelen:

  • Regelmatig handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog
  • Papieren zakdoekjes gebruiken
  • Geen handen schudden

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Allévo, tegelijkertijd moeten we de veiligheid van onze bewoners, zorgmedewerkers én vrijwilligers in acht nemen. Daarom is Allévo genoodzaakt om ook vrijwilligers voorlopig niet meer toe te laten tot onze woonlocaties. We missen ze enorm.

Vragen en antwoorden
Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

We houden u op de hoogte
De ontwikkelingen gaan snel. Wanneer nodig vindt u meer informatie op deze site. Mocht er besmetting voorkomen in een locatie of wijkteam waarbij u betrokken bent, dan laten we dat persoonlijk weten aan de eerste contactpersoon die in het zorgdossier vermeld staat. Overige informatie over het Coronavirus en de huidige situatie in Nederland vindt u op de website van het RIVM (www.rivm.nl).

Trots!
We zijn ontzettend trots op al onze medewerkers en vrijwilligers die er zijn voor onze cliënten en voor elkaar!Privacyverklaring | Disclaimer | Concept en realisatie door buro111