Vragen? Bel Allévo

088 110 2800

Allévo staat ook naast mevrouw Matla

Als vrijwilliger maak ik mensen blij!...

Allévo staat ook naast mevrouw Matla

Lees verder
Allévo staat ook naast Tamara

Mijn werk is extra gevarieerd...

Allévo staat ook naast Tamara

Lees verder
Allévo staat ook naast meneer Hollestelle

“Ik sta versteld van de deskundigheid"...

Allévo staat ook naast meneer Hollestelle

Lees verder
Allévo staat ook naast mevrouw van der Laan

Ik kan op mijn hulp vertrouwen...

Allévo staat ook naast mevrouw van der Laan

Lees verder
Allévo staat ook naast mevrouw van Heemst

Gewoon thuis mijn eigen leven leiden...

Allévo staat ook naast mevrouw van Heemst

Lees verder

Jouw hulp kan het verschil maken...

Alle vacatures

Als vrijwilliger maak ik mensen blij, daar doe ik het voor!


Mevrouw Matla (72) geniet van haar wekelijkse wandeluurtje met bewoners van Duinen van Haamstede. Toen ze las dat er een wandelgroep zou starten, meldde ze zich direct aan als vrijwilliger: “Ik bezorg mensen een glimlach en dat geeft me veel voldoening.”

Mevrouw Matla had nooit gedacht dat ze met mensen met dementie zou kunnen omgaan, maar het spreekt haar erg aan: “Het is zo mooi om te zien dat mensen automatisch beginnen te praten als ik kom, dat ze me herkennen en dat ze misschien niet veel praten maar wel meezingen met liedjes van vroeger.”

Gezellige groep

Mevrouw Matla moet weleens lachen als ze gaat wandelen en bewoners voor de zoveelste keer dezelfde route lopen. Elke keer zijn ze weer dolenthousiast: “Het belangrijkste is dat je er voor ze bent. Je hoeft niet persé veel te doen, het is alleen al leuk om met hen te gaan wandelen. Sinds een jaar bezoek ik ook bewoners op de groep en doe ik spelletjes met ze. Dat zijn vaak dezelfde, maar ik blijf het fijn vinden.”

Vrolijk naar buiten

“Als je regelmatig bij de bewoners komt dan leer je steeds beter wat ze bedoelen en waar ze van houden,” vertelt Matla. “Mensen vragen me soms: “Wat moet je dan zeggen?: maar gek genoeg gaat dat altijd vanzelf. Er zijn veel mensen die me herkennen en zelf tegen me beginnen te praten. Als ik binnenkom zitten ze soms in zichzelf gekeerd in een stoel maar als ik wegga, lachen ze allemaal. De mensen zijn blij en dan ga ik ook vrolijk naar buiten.”

Wil jij net als mevrouw Matla ook vrijwilligerswerk doen bij Allévo? Bel dan naar het Allévo servicepunt of kom eens langs om te kijken of vrijwilligerswerk iets voor je is.

 


Privacyverklaring | Disclaimer | Concept en realisatie door buro111