Vragen? Bel Allévo

088 110 2800

Of stel hier uw vraag
Werken met plezier

Jouw hulp kan het verschil maken...

Werken met plezier

Alle vacatures
Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

van bloemstukjes tot borrelmiddag"...

Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

Allévo staat ook naast mevrouw van der Ree

Het advies en deskundigheid...

Allévo staat ook naast mevrouw van der Ree

lees verder

Nieuwbouw Zierik7


De afgelopen maanden lag de bouw van woonzorgcentrum Zierik7 stil vanwege het faillissement van de aannemer. Maar er is goed nieuws! Bouwbedrijf Constructif uit Dordrecht zet de bouw voort. Naar verwachting wordt Zierik7 begin 2022 opgeleverd.

Voor ieder wat wils!
In het nieuwe Cornelia staat een goed leven, goede zorg en aandacht voor elkaar op nummer één. Voor bewoners komen er 93 appartementen, met een voordeur die aan de tuin grenst. Via een binnendeur komt u bij de 11 ontmoetingsruimtes. Mensen die revalideren of logeren verblijven in een moderne studio op de eerste verdieping. Hier vindt u ook een behandelcentrum en een oefenzaal voor behandelingen zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatie.

Heerlijk en comfortabel wonen
Voor onze cliënten wordt Nieuw Cornelia een prachtige plek om te wonen. In een gastvrije omgeving waar ze zich snel thuis zullen voelen en waar goede zorg wordt gegeven. Waar aandacht is voor elkaar en waar van alles te doen is, voor elk wat wils! Op de begane grond worden 11 ontmoetingsruimtes gebouwd. Elke ontmoetingsruimte heeft zijn eigen thema en activiteiten.  ‘De tuinkamer, de haven, de spelkamer en de muziekkamer’ bijvoorbeeld. Rondom de ontmoetingsruimtes ligt een brede rondgang naar de 93 appartementen. Met elk een binnendeur en een eigen voordeur die direct aan de tuin ligt.

Genieten van de natuur
Op de eerste verdieping worden moderne sfeervolle studio’s gebouwd voor mensen die tijdelijk in Cornelia logeren en revalideren. Er zijn er kantoorruimtes en een behandelcentrum met een oefenzaal. Hier kunnen mensen terecht voor behandelingen, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatie. Een groot deel van het gebouw is begane grond, waardoor het er  overzichtelijk en gezellig uitziet. Wie naar buiten loopt ontdekt een groot aantal wandelroutes en tuinen, waar mensen kunnen wandelen  en genieten van de natuur. In nieuw Cornelia zal het goed toeven zijn.

Vragen & opmerkingen

Voor vragen over de nieuwbouw Zierik7 kunt u terecht bij de afdeling Communicatie van Allévo via:

Telefoon: 0113 – 249 112
E-mail: communicatie@allevo.nl

    Nieuwbouw Cornelia 6    

   

 Vraag & Antwoord nieuwbouw Cornelia

1. Wanneer start de nieuwbouw?

Eind januari 2020 is de bouw begonnen. De bouwperiode zou naar schatting 1,5 jaar duren. Mogelijk loopt de nieuwbouw vertraging op door het faillissement van de aannemer. We doen er alles aan om dit te voorkomen.

2. Waar parkeren de bouwvakkers?

Medewerkers van de aannemer parkeren op op het bouwterrein. Daar zijn voldoende beschikbare parkeerplaatsen. Zij parkeren dus niet op de openbare parkeervoorzieningen en in de directe omgeving van de nieuwbouw.

3. Wat zijn de bouwroutes?

Aan de Emil Sandströmweg is een aparte, goed afsluitbare, in- en afrit voor het bouwverkeer van en naar het bouwterrein. Het bouwtransport kan helemaal rondrijden op het bouwterrein. Daardoor kan de aan- en afvoer van het bouwtransport goed verlopen. Er is een noodontsluiting aan de zuidzijde van het bouwterrein, deze wordt alleen gebruikt bij calamiteiten

4. Wat doen jullie eraan om de geluidshinder aanvaardbaar te houden?

Voor het geluid dat vrijkomt bij de bouwwerkzaamheden zijn de voorschriften uit de ‘gemeentelijke verordening’ van toepassing. Geluidshinder wordt zoveel mogelijk beperkt door het kiezen van het juiste materieel en de juiste werkmethode.

5. Hoe worden wij op de hoogte gehouden van de nieuwbouw van Cornelia?

Allévo verstuurt, in samenwerking met de aannemer, tweemaandelijks een  nieuwsbrief naar omwonenden en belangstellenden. U kunt zich hiervoor bij ons aanmelden via communicatie@allevo.nl, o.v.v. naam, e-mailadres of postadres. U kunt zelf kiezen of u de nieuwsbrief in de brievenbus wilt ontvangen of in uw mailbox. Dit graag aangeven bij uw aanmelding.

In de nieuwsbrief delen we informatie over de planning, bouwfases, antwoorden op veelgestelde vragen, uitstraling, inrichting, het groenplan en mogelijkheden van het nieuwe woonzorgcentrum.

6. Hoe ver vanaf de openbare weg wordt er gebouwd?

15 meter vanaf de openbare weg en 40 meter vanaf de huizen/bebouwing.

7. Op welke tijden wordt er gewerkt aan de nieuwbouw van Cornelia?

Van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 17.00/19.00 uur. We proberen geluidsoverlast zoveel mogelijk binnen de perken te houden.

8. Hoe bewaken jullie de veiligheid van de kinderen rondom de Theo Thijssenschool tijdens de nieuwbouw van Cornelia?

De aannemer en Allévo bespreken in goed overleg met de directie van de Theo Thijssenschool hoe we er samen voor kunnen zorgen dat de scholieren op een veilige manier naar school kunnen gaan. De medewerkers van de aannemer en de onderaannemers parkeren niet op de openbare parkeerplekken voor het schoolgebouw en het bouwterrein is compleet afgezet met bouwhekken, waardoor leerlingen vanaf het schoolterrein de bouwplaats niet kunnen betreden. De bouwhekken worden wekelijks gecontroleerd door de aannemer.

9. Komen er bewakingscamera’s op en rond het bouwterrein te hangen en is daar ook de openbare weg op te zien?

Er komen bewakingscamera’s op het bouwterrein te hangen die zowel het bouwterrein als de openbare weg in beeld brengen. Dit is voor de veiligheid van de medewerkers van de aannemer en de onderaannemers en anderen die op of rond het bouwterrein aanwezig zijn.Privacyverklaring | Disclaimer | Concept en realisatie door buro111