Vragen? Bel Allévo

088 110 2800

Of stel hier uw vraag
Allévo staat ook naast Tamara

Mijn werk is extra gevarieerd...

Allévo staat ook naast Tamara

Lees verder
Allévo staat ook naast meneer Hollestelle

“Ik sta versteld van de deskundigheid"...

Allévo staat ook naast meneer Hollestelle

Lees verder
Allévo staat ook naast mevrouw van der Laan

Ik kan op mijn hulp vertrouwen...

Allévo staat ook naast mevrouw van der Laan

Lees verder
Allévo staat ook naast mevrouw van Heemst

Gewoon thuis mijn eigen leven leiden...

Allévo staat ook naast mevrouw van Heemst

Lees verder

Jouw hulp kan het verschil maken...

Alle vacatures
Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

van bloemstukjes tot borrelmiddag"...

Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

Nieuwbouw Cornelia


De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het rondkrijgen van de financiën, het krijgen van een vergunning en het rondkrijgen van het bestemmingsplan om de nieuwbouw van Cornelia mogelijk te maken. Dat is afgerond en de bouwvoorbereidingen beginnen.

Voor ieder wat wils!
In het nieuwe Cornelia staat een goed leven, goede zorg en aandacht voor elkaar op nummer één. Voor bewoners komen er 93 appartementen, met een voordeur die aan de tuin grenst. Via een binnendeur komt u bij de 11 ontmoetingsruimtes. Mensen die revalideren of logeren verblijven in een moderne studio op de eerste verdieping. Hier vindt u ook een behandelcentrum en een oefenzaal voor behandelingen zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatie.

Comfortabel en gastvrij
Voor onze cliënten wordt Nieuw Cornelia een plek waar ze comfortabel kunnen wonen. In een gastvrije omgeving waar ze zich snel thuis zullen voelen en waar goede zorg wordt gegeven. Waar aandacht is voor elkaar en allerlei activiteiten worden georganiseerd, voor elk wat wils! Op de begane grond worden 11 ontmoetingsruimtes gebouwd. Ieder met een eigen thema en activiteiten. ‘De tuinkamer, de haven, de spelkamer en de muziekkamer’ bijvoorbeeld. Rondom de ontmoetingsruimtes ligt een brede rondgang die naar de 93 appartementen leidt. Met elk een binnendeur, een eigen voordeur, grenzend aan de tuin.

Wandelroutes en tuinen
Op de eerste verdieping worden moderne studio’s gebouwd voor mensen die tijdelijk in Cornelia logeren en revalideren. Ook zijn er kantoorruimtes en een behandelcentrum met een oefenzaal. Hier kunnen mensen terecht voor behandelingen, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatie. Een groot deel van het gebouw is gesitueerd op de begane grond, waardoor het kleinschalig en sfeervol oogt. Zo gaat het gebouw op in het omliggende landschap. Wie naar buiten loopt ontdekt een grote variatie aan wandelroutes en tuinen. In nieuw Cornelia zal het goed toeven zijn.

Vragen & opmerkingen
Voor vragen en opmerkingen over de bouwwerkzaamheden van de nieuwbouw van Cornelia kunt u terecht bij de aannemer Sprangers via:

Telefoon: 0115 – 617 970
E-mail: receptie-terneuzen@sprangers.nl

Voor vragen over de nieuwbouw van Cornelia kunt u terecht bij de afdeling Communicatie van Allévo via:

Telefoon: 0113 – 249 112
E-mail: communicatie@allevo.nl

    Nieuwbouw Cornelia 6    

   

 Vraag & Antwoord nieuwbouw Cornelia

1. Wanneer start de nieuwbouw?

Eind januari 2020 gaat de bouw beginnen. De bouwperiode zal 1,5 jaar duren. Planning eerste 3 maanden:

  • Bouwplaatinrichting week 4 – 7
  • Heiwerkzaamheden week 7 – 10
  • Start ruwbouw (fundatie, lijmwerken, dakvloeren)

2. Waar parkeren de bouwvakkers?

Medewerkers van aannemer Sprangers Bouwgroep en van de ondernemers parkeren op op het bouwterrein. Daar zijn voldoende beschikbare parkeerplaatsen. Zij parkeren dus niet op de openbare parkeervoorzieningen en in de directe omgeving van de nieuwbouw.

3. Wat zijn de bouwroutes?

Aan de Emil Sandströmweg is een aparte, goed afsluitbare, in- en afrit voor het bouwverkeer van en naar het bouwterrein. Het bouwtransport kan helemaal rondrijden op het bouwterrein. Daardoor kan de aan- en afvoer van het bouwtransport goed verlopen. Er is een noodontsluiting aan de zuidzijde van het bouwterrein, deze wordt alleen gebruikt bij calamiteiten

4. Wat doen jullie eraan om de geluidshinder aanvaardbaar te houden?

Voor het geluid dat vrijkomt bij de bouwwerkzaamheden zijn de voorschriften uit de ‘gemeentelijke verordening’ van toepassing. Geluidshinder wordt zoveel mogelijk beperkt door het kiezen van het juiste materieel en de juiste werkmethode. Voor bepaalde werkzaamheden gelden specifiek vastgestelde werktijden. Bijvoorbeeld voor de heiwerkzaamheden die tussen 07.00 en 16.00 uur plaatsvinden.  We proberen de heiwerkzaamheden in een zo kort mogelijke periode af te ronden, om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

5. Hoe worden wij op de hoogte gehouden van de nieuwbouw van Cornelia?

Allévo verstuurt, in samenwerking met Sprangers, tweemaandelijks een  nieuwsbrief naar omwonenden en belangstellenden. U kunt zich hiervoor bij ons aanmelden via communicatie@allevo.nl, o.v.v. naam, e-mailadres of postadres. U kunt zelf kiezen of u de nieuwsbrief in de brievenbus wilt ontvangen of in uw mailbox. Dit graag aangeven bij uw aanmelding.

In de nieuwsbrief delen we informatie over de planning, bouwfases, antwoorden op veelgestelde vragen, uitstraling, inrichting, het groenplan en mogelijkheden van het nieuwe woonzorgcentrum van Cornelia.

6. Hoe ver vanaf de openbare weg wordt er gebouwd?

15 meter vanaf de openbare weg en 40 meter vanaf de huizen/bebouwing.

7. Op welke tijden wordt er gewerkt aan de nieuwbouw van Cornelia?

Van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 17.00/19.00 uur.

8. Hoe bewaken jullie de veiligheid van de kinderen rondom de Theo Thijssenschool tijdens de nieuwbouw van Cornelia?

Aannemer Sprangers en Allévo bespreken in goed overleg met de directie van de Theo Thijssenschool hoe we er samen voor kunnen zorgen dat de scholieren op een veilige manier naar school kunnen gaan. De medewerkers van Sprangers en de onderaannemers parkeren niet op de openbare parkeerplekken voor het schoolgebouw en het bouwterrein is compleet afgezet met bouwhekken, waardoor leerlingen vanaf het schoolterrein de bouwplaats niet kunnen betreden. De bouwhekken worden wekelijks gecontroleerd door Spranger

9. Hoe lang hebben we last van de heiwerkzaamheden?

De heiwerkzaamheden duren ongeveer 4 à 5 weken. Sprangers doet er alles aan om deze werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden.

10. Komen er bewakingscamera’s op en rond het bouwterrein te hangen en is daar ook de openbare weg op te zien?

Er komen bewakingscamera’s op het bouwterrein te hangen die zowel het bouwterrein als de openbare weg in beeld brengen. Dit is voor de veiligheid van de medewerkers van Sprangers en de onderaannemers en anderen die op of rond het bouwterrein aanwezig zijn.Privacyverklaring | Disclaimer | Concept en realisatie door buro111