Dagbehandeling Parkinson


Leven met de gevolgen van Parkinson of Parkinsonisme: het is niet  makkelijk en het gaat zeker niet vanzelf. Hoe houdt u de regie over uw leven? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het volgen van therapie  leidt tot minder opnames in gespecialiseerde revalidatieklinieken. Daarnaast vallen mensen minder vaak door de verbeterde zorg en zien we een afname in heupfracturen en ziekenhuisopnamen. U bent van harte welkom in onze Parkinsongroep.

De dagbehandeling biedt u de mogelijkheid om alle behandelingen die u nodig heeft onder één dak te volgen. Overzichtelijk en op de dagen dat u bij de dagbehandeling bent.

Wat betekent dit concreet?

Twee dagen per week, op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00, komt u naar de dagbehandeling bij Allévo. Op deze dagen volgt u therapie gericht op de problemen die u ervaart. Hierin staan het verbeteren en onderhouden van mobiliteit (bewegen), geheugen en spraak centraal. Ook dagelijkse handelingen worden geoefend. U volgt de therapie actief en kunt oefenen op de dagen dat u thuis bent. Leden van de Parkinsongroep waarderen ook het contact met lotgenoten.

Parkinson heb je niet alleen

Bij de dagbehandeling treft u lotgenoten en kunt u deelnemen aan groepstherapieën en begeleiding, zowel voor u als voor uw mantelzorger(s). Overigens wordt uw partner of mantelzorger ook actief bij de behandeling betrokken, zodat hij of zij u thuis kan ondersteunen.

Parkinson-expertiseteam

Allévo beschikt over een eigen Parkinson-expertiseteam dat is aangesloten bij ParkinsonNet. Het Allévo team bestaat uit

  • specialist ouderengeneeskunde,
  • fysiotherapeut,
  • ergotherapeut,
  • logopedist,
  • psycholoog,
  • groepsleiding (gediplomeerd) en
  • maatschappelijk werker.

Zij hebben onderling nauw contact, kennen u en weten waar u aan werkt. Zo kunnen de therapieën elkaar aanvullen en versterken.

Algemene voorwaarden

Met ingang van 1 januari 2022 zijn de algemene voorwaarden gewijzigd. De algemene voorwaarden leest u hier.

Informatie Parkinsongroep

Heeft u interesse en wilt u graag een keer komen kijken? U bent van harte welkom om op afspraak een kopje koffie of thee te komen drinken op de dagbehandeling Parkinson.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met Allévo via 088 110 2800 of info@allevo.nl