Diëtetiek


Voeding moet niet alleen gezond, maar ook lekker zijn. De diëtisten van Allévo begrijpen dat. Wij streven ernaar om uw gezondheid én de kwaliteit van uw leven te verbeteren.  Ons voedings- en dieetadvies is persoonlijke en praktisch.  Kinderen en volwassenen krijgen dieetadvies op maat – omdat ieder mens uniek is.

Speciale deskundigheid

Wanneer u een speciaal dieet of voedingsadvies moet volgen, bent u bij de diëtisten van Allévo aan het juiste adres. Wij zijn een team van 8 diëtisten met veel kennis en ervaring. Iedere diëtist is gespecialiseerd in een ander vakgebied. We werken veel samen en overleggen met huisartsen, specialisten, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, gespecialiseerde verpleegkundigen en collega’s in de ziekenhuizen in de regio. Eén van de diëtisten geeft daarnaast advies in de woonlocaties van Allévo over passende voeding voor de bewoners. Onze specialisaties zijn:

Diabetes FODMAP dieet
Overgewicht Sondevoeding
Hoog cholesterol PDS (prikkelbaar darmsyndroom)
Hoge bloeddruk Kinderen met overgewicht
Darmproblemen Kinderen met groeiachterstand
Eetstoornissen Oncologie
Emotie-eten Voedselallergie en-intolerantie
Ondervoeding EoE (allergische slokdarmontsteking)
COPD Ouderdom en chronische ziekten

Uw dieetadvies

  1. In het eerste gesprek bespreekt u alles wat te maken heeft met het dieet. Op basis van deze informatie maakt de diëtist, in overleg met u, een persoonlijk behandelplan.
  2. Na het eerste gesprek volgen meestal nog enkele vervolgconsulten waarin u met uw diëtist bespreekt hoe het gaat met de aanpassing aan uw nieuwe eetpatroon.
  3. De gesprekken worden beëindigd wanneer u gewend bent aan de verandering(en) in uw eetgewoonte en u het dieet zelfstandig kunt voortzetten.

Verwijzing

Wanneer uw behandelend arts u een dieet voorschrijft, is een verwijzing naar een diëtist vaak het logische gevolg. De diëtist ‘vertaalt’ het dieetvoorschrift van de arts naar een persoonlijk dieetadvies en begeleidt u bij de veranderingen in uw voedingsgewoontes. Een verwijzing van uw huisarts is meestal niet vereist, u kunt direct een afspraak maken met de diëtist. Verwijzingen lopen via het platform ZorgDomein. Hier zijn wij te vinden onder Allévo Diëtetiek.

Spreekuren

Hier vindt u een overzicht met de locaties waar de spreekuren worden gehouden.

Verhinderd

Wanneer u uw verhindering tenminste 24 uur van te voren doorgeeft, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht

Vergoedingen

Dieetadvisering is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering of valt onder ketenzorg. U krijgt meerdere consulten vergoed. Het maximum is 3 uur per kalenderjaar. De vergoeding is afhankelijk van uw persoonlijke zorgverzekering, aanvullende verzekering en de stand van uw (wettelijke) eigen bijdrage. We adviseren hier uw ziektekostenverzekering op na te kijken.

Informatie

Neem voor informatie over voedings- of dieetadvies, of het maken van een afspraak contact op met Allévo via 088 110 2800 of dietisten@allevo.nl

Interessante links:

periscaldes.nl

Mlds.nl

Voedingscentrum.nl

Glutenvrij.nl

www.fodmapdieet.nl

 

De diëtisten van Allévo zijn aangesloten bij

het Kwaliteitsregister Paramedici

PeriScaldes

en lid van

Diëtistennetwerk 2018 van de Coeliakievereniging

Netwerk KinderDiëtisten

DONZ (Diëtisten Oncologie Netwerk Zeeland).

logo Kwaliteitsregister Paramedici

Voedings- en dieetadvies 3