Logopedie


Heeft u problemen met spreken of sikken? Dan kan de logopedist u helpen. Logopedisten onderzoeken en behandelen problemen op gebied van spraak, stem, taal, ademhaling of gehoor. Ook bij slikproblemen kunnen zij adviezen en therapie geven.

Het is vervelend wanneer u zo kort van adem bent, dat u niet meer goed in staat bent om een gesprek te voeren. Of wanneer u niet kunt eten of drinken zonder u te verslikken. De logopedisten van Allévo helpen u graag om deze problemen aan te pakken.

Specialisatie logopedie

Logopedie is een breed vakgebied. Binnen Allévo worden alleen volwassenen behandeld. De logopedisten van Allévo zijn onder andere gespecialiseerd in:

  • Slikstoornissen (dysfagie)
  • Afasietherapie
  • Neurorevalidatie
  • Adem-stemtherapie
  • COPD/astma
  • Ziekte van Parkinson
  • Behandeling na strottenhoofdverwijdering (laryngectomie)
  • Logopedie bij kanker in het hoofd-halsgebied

Logopedie op locatie in Goes of Zierikzee

U bent van harte welkom op onze locaties in Goes of Zierikzee.

Locatie Goes: Hollandiaplein 1 te Goes

Locatie Zierikzee: Zierik7, Emil Sandströmweg 2 te Zierikzee

Als het niet mogelijk is om naar één van de locaties toe te reizen, dan kan u thuis behandeld worden. Dit is mogelijk binnen een straal van 5 km van Goes of Zierikzee. Indien nodig kunnen de logopedisten ook via beeldbellen een behandeling aanbieden.

Openingstijden

De logopedisten van Allévo zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur werkzaam.

Vergoeding

U heeft een verwijzing van de huisarts of specialist nodig voor het maken van een afspraak voor logopedie. Logopedie zit in het basispakket van uw zorgverzekering. Houd wel rekening met de kosten die u voor het eigen risico betaalt. Ons advies is om altijd uw polis even goed na te kijken of te bellen met uw zorgverzekeraar.

Afspraak afzeggen

Handig om te weten: een afspraak kunt u kosteloos ten minste 24 uur van te voren afzeggen via het telefoonnummer 088-1102800 of per mail via logopedie@allevo.nl. Als u niet in staat bent om de afspraak af te melden of u bent de afspraak gewoon vergeten dan moeten wij helaas 30 euro* bij u in rekening brengen.

Contact

Voor vragen of het maken van een afspraak, kunt u bellen naar het telefoonnummer 088-1102800. De medewerkers van het servicepunt verbinden u door of ze vragen of een van onze logopedisten u terugbelt. U kunt ook een e-mail sturen naar logopedie@allevo.nl.

 

*prijspeil 2023