Duinen van Haamstede


In Duinen van Haamstede woont u in comfortabele nieuwe woningen én maakt u gebruik een van de drie vormen van zorg:

Samen wonen in Westerduin

Zoekt u voor een dementerende partner of familielid een plek om te wonen in een kleinschalige woonvorm in Burgh-Haamstede? Dan kunt u terecht bij Westerduin. De mensen wonen met zes mede-bewoners in een woning en krijgen intensieve zorg van Allévo. Zij kunnen hun dagelijkse leven zoveel mogelijk voortzetten met ondersteuning van een woonbegeleider. Er wordt samen gekookt, het huishouden gedaan en de krant gelezen. Net als thuis. Iedere bewoner heeft zijn eigen zit-/slaapkamer en badkamer, waar hij of zij zich terug kan trekken.

Zelfstandig wonen met een lichamelijke beperking in Zandduin

In Zandduin zijn 12 appartementen voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. De 2-kamer appartementen zijn aangepast voor mensen die rolstoel gebonden zijn. Met verpleeghuiszorg van Allévo wonen zij zelfstandig in hun eigen appartement. Gewoon leven met een lichamelijke beperking.

Zelfstandig wonen met zorg achter de hand

De bewoners van de 53 3-kamer appartementen Meeuwenduin, Verklikkerduin en Groene Duin huren hun woning via Zuidwestwonen. Zij hebben Zorg Thuis van Allévo óf hebben de zorg achter de hand voor het moment dat dit voor hen nodig is. Beschikbare appartementen worden door Zeeuwland in overleg met Allévo aangeboden aan kandidaten met of zonder zorgvraag.

Heeft u een zorgvraag of een indicatie voor wijkverpleging en wilt u in Duinen van Haamstede gaan wonen? Neem dan contact op met  Allévo 088 110 2800 of info@allevo.nl. Mogelijk krijgt u voorrang bij het toewijzen van de woningen.

Heeft u geen zorgvraag en wilt u in Duinen van Haamstede gaan wonen? Dan kunt u uzelf inschrijven via de website van Zeeuwland. Zuidwestwonen. Zij nemen contact met u op als u in aanmerking komt.

Brasserie Duinpan

Brasserie Duinpan is niet alleen voor bewoners van Duinen van Haamstede, maar voor de hele buurt. U kunt er dagelijks tot 17.00 uur terecht voor een kop koffie of thee met iets lekkers, lunch of snack. Informeer ook naar de mogelijkheden voor een warme maaltijd.

Elke 1e donderdagavond van de maand kunt u terecht voor een seniorenmaaltijd. Vanwege grote belangstelling voor deze maaltijden is het verstandig tijdig te reserveren. Ook is het leuk om uw verjaardag met uw familie en vrienden te vieren in de brasserie of in een apart zaaltje. Informeer naar de mogelijkheden bij de brasserie.

Activiteiten Duinen van Haamstede

Uw hobby’s en activiteiten kunt u, net als thuis, zo veel mogelijk voortzetten bij Allévo. Als u dat wilt kunt u deelnemen aan activiteiten die regelmatig georganiseerd worden, bijvoorbeeld soosmiddagen in de brasserie of speciaal georganiseerde markten bezoeken.

Voor wie graag actief is, hebben wij de beschikking over een duofiets. Leen de fiets om samen met uw bezoek de omgeving te ontdekken of ga samen met een vrijwilliger op pad. Die fiets valt te reserveren bij de brasserie. Wanneer u niet goed ter been bent kunt u een rolstoel lenen. De rolstoeltoegankelijke Belevenistafel heeft veel te bieden voor wie gek is op beleving.

Faciliteiten Duinen van Haamstede

Wilt u gebruik maken van een opticien of tandarts? Vraag de verzorging naar de mogelijkheden. De kapper die werkzaam is voor Allévo kan u knippen op uw eigen kosten. Er zijn mogelijkheden om aan te sluiten en deel te nemen aan kerkelijke vieringen en Heilig Avondsmaalvieringen. De data en tijden zijn bekend bij activiteitenbegeleiding.

Wilt u een vast telefoontoestel op uw kamer? Dan kunt u dit rechtstreeks regelen bij uw provider. U en uw bezoek kunnen gebruik maken van het wifi netwerk binnen de locatie.

Informatieboekje

Bekijk hier het informatieboekje over Wonen met zorg en revalideren bij Allévo.

Algemene voorwaarden
Informatie over de algemene voorwaarden treft u aan onder het kopje Over Allévo  ‘algemene voorwaarden’.