Zierik7


Wonen met intensieve zorg

In Zierik7 kunt u wonen wanneer u intensieve complexe zorg nodig heeft. U woont in een gastvrije, prettige en veilige omgeving met zorg en behandeling. Bij ons wonen veelal kwetsbare mensen. Dat vraagt om het goed in elkaar laten grijpen van zelfzorg, zorgzaamheid en adequate behandeling en verzorging. Dát is de professionaliteit die Allévo nastreeft. Iedere bewoner en cliënt is uniek. Iedere zorgverlener ook. Wij luisteren, denken met u mee en zorgen. En uiteindelijk bepaalt u wat goede zorg is.

In Zierik7 kunt u wonen wanneer u door een lichamelijke beperking permanent bent aangewezen op verpleging, verzorging en behandeling. Ook kunt u in Zierik7 terecht wanneer u door dementie niet meer thuis  kunt wonen of wanneer u gedragsproblemen heeft als gevolg van een chronische ziekte of niet aangeboren hersenletsel.

Ook kunt u revalideren in Zierik7, veelal na een opname in het ziekenhuis. U heeft uw eigen behandel- en oefenprogramma, waardoor u zo snel mogelijk weer naar uw eigen woonomgeving kunt terugkeren.

De visie van Zierik7

In Zierik7 staat een goed leven, goede zorg en aandacht voor elkaar op nummer één. Iedere bewoner heeft een eigen appartement. In totaal zijn er 93 appartementen, met elk een voordeur die aan de tuin grenst. Via de binnendeur van een appartement of via de hoofdingang komt u uit in de straatjes met de buurtkamers en de brasserie. Mensen die revalideren of logeren, verblijven in één van de dertig moderne studio’s op de eerste verdieping, de Brug.

Heerlijk en comfortabel wonen
Voor onze bewoners is Zierik7 een prachtige plek om te wonen. Een gastvrije omgeving waar iedereen zich snel thuis voelt en waar goede zorg wordt gegeven. Waar aandacht is voor elkaar en waar van alles te doen is. Voor elk wat wils! Op de begane grond bevinden zich 11 buurtkamers. In de buurtkamers kunnen bewoners elkaar ontmoeten, eten en koffiedrinken. Elke buurtkamer heeft zijn eigen thema, zodat de bewoner kan kiezen waar hij zich prettig voelt. Er is bijvoorbeeld een tuinkamer, een havenkamer, een spelkamer en een muziekkamer. Rondom de buurtkamers ligt een brede rondgang naar de appartementen en de brasserie. Zierik7 is ruim opgezet, waardoor het er overzichtelijk en gezellig uitziet.

Genieten van de natuur
Op de eerste verdieping bevinden zich moderne sfeervolle studio’s voor mensen die tijdelijk in Zierik7 logeren en revalideren. Ook zijn er kantoorruimtes, een ontmoetingsruimte en een behandelcentrum met een oefenzaal. Hier kunnen mensen terecht voor behandelingen, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatie. Zierik7 biedt ook een heleboel mogelijkheden voor bewoners die graag buiten zijn. Wie vanaf de begane grond naar buiten gaat, ontdekt een groot aantal rolstoeltoegankelijke wandelroutes en tuinen. Hier kan iedereen genieten van de natuur. In Zierik7 is het goed toeven.

Brasserie ’t Kombuis

Naast de hoofdingang vindt u de brasserie waar u gezellig kunt zitten met uw bezoek en van koffie of thee met iets lekkers of een drankje met een snack kunt genieten. In de zomer is ook het terras open. Of wat dacht u ervan om uw verjaardag te vieren in de brasserie? U kunt in de brasserie zowel contant als met uw bankpas betalen. Koffie en thee is voor bewoners gratis.

Brasserie ’t Kombuis is dagelijks geopend van 08.30 – 17.30 uur.

Activiteiten Zierik7

Naast wandelen, valt het ook aan te raden om gebruik te maken van de duofiets met trapondersteuning. Vrijwilligers en behandelaars maken gebruik van deze fiets, maar u kunt de fiets ook lenen in overleg met de coördinator welzijn. De Belevenistafel is rolstoeltoegankelijk en biedt interactieve spelletjes en belevingen aan.

Faciliteiten Zierik7

Vraag de verzorging naar de mogelijkheden als u gebruik wilt maken van een opticien of tandarts. U kunt gebruik maken van de kapper die bij ons werkzaam is of van uw ‘eigen’ kapper. De kosten zijn voor uw eigen rekening. Er zijn mogelijkheden om aan te sluiten en deel te nemen aan kerkelijke vieringen en Heilig Avondsmaalvieringen. Vraag de activiteitenbegeleiding naar de data en tijden.

Een vast telefoontoestel op uw kamer regelt u rechtstreeks bij uw provider. Voor u en uw bezoek is er gratis wifi beschikbaar op het wifi netwerk van Zierik7.

Informatieboekje

Bekijk hier het informatieboekje over Wonen met zorg en revalideren bij Allévo.

Algemene voorwaarden
Informatie over de algemene voorwaarden treft u aan onder het kopje Over Allévo ‘algemene voorwaarden’.