Borrendamme


Wonen in de stad

Borrendamme ligt net buiten het centrum van Zierikzee. U woont er gezellig midden in het leven en met zorg van Allévo achter de hand.

Kleinschalig wonen

Zoekt u een plek om te wonen voor een partner of familielid met dementie? Dan kunt u terecht bij een van de acht groepswoningen in Borrendamme. In de gezamenlijke woonruimte wordt net als thuis samen gekookt, het huishouden gedaan en de krant gelezen. Daarnaast heeft iedere bewoner zijn/haar eigen zit-/slaapkamer en badkamer.

Brasserie Stadspoort

In brasserie Stadspoort komen bewoners en buurtgenoten. Er wordt ook ontbijt geserveerd (het zg prikontbijt) en in de zomer is er een gezellig terras. Kijk voor het actuele programma op het informatiebord in de brasserie.

Openingstijden brasserie:
maandag t/m vrijdag: 8.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag: 10.00 – 17.00 uur

Activiteiten Borrendamme

Net als thuis, kunt u uw hobby’s en activiteiten zo veel mogelijk voortzetten bij Allévo. Daarnaast kunt u, als u dat wilt, deelnemen aan activiteiten die georganiseerd worden. Regelmatig kunt u deelnemen aan activiteiten in de brasserie en met andere bewoners. U kunt daarbij denken aan soosmiddagen markten en optredens.

Wij hebben beschikking over een duofiets. Vrijwilligers maken gebruik van deze fiets, maar u kunt de fiets ook lenen om samen met uw bezoek een rondje in de omgeving te maken. Vanuit Borrendamme kunt u daarnaast heerlijk wandelen naar de stad of de haven. Wanneer u niet goed ter been bent kunt u een rolstoel lenen.

Houdt u van lezen? Boeken kunnen dagelijks worden geleend in de bibliotheek. De Belevenistafel is rolstoel toegankelijk en biedt u ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen.

Faciliteiten Borrendamme

Wilt u gebruik maken van een opticien of tandarts? Vraag de verzorging naar de mogelijkheden. Er is ook een kapper aanwezig. De kosten voor de kapper zijn voor uw eigen rekening. Er zijn mogelijkheden om aan te sluiten en deel te nemen aan kerkelijke vieringen en Heilig Avondsmaalvieringen. De data en tijden zijn bekend bij activiteitenbegeleiding.

Wanneer u een vast telefoontoestel op uw kamer wilt, kunt u dit rechtstreeks regelen bij uw provider. U en uw bezoek kunnen gebruik maken van het wifi netwerk binnen de locatie.

Huurappartementen

De zelfstandige appartementen in Borrendamme worden verhuurd door Woonzorg Nederland. U kunt zich inschrijven voor deze woningen via de website van Woonzorg Nederland www.woonzorg.nl/complexen/borrendamme. De woningen worden toegewezen op basis van een wachtlijst en zijn bestemd voor personen van 55 jaar en ouder. Voor gebouw 2 en 3 geldt daarnaast dat mensen waarvan de partner in een woongroep verblijft voorrang krijgen.

Informatieboekje

Bekijk hier het informatieboekje over Wonen met zorg en revalideren bij Allévo.

Informatie over de algemene voorwaarden treft u aan onder het kopje Over Allévo  ‘algemene voorwaarden’.