Allévo staat ook naast bewoners Borrendamme

Heerlijk wonen in Borrendamme, Zierikzee...

Allévo staat ook naast bewoners Borrendamme

Borrendamme


Wonen in de stad

Borrendamme ligt net buiten het centrum van Zierikzee. U woont er gezellig midden in het leven en met zorg van Allévo achter de hand.

Kleinschalig wonen

Zoekt u een plek om te wonen voor een dementerende partner of familielid? Dan kunt u terecht bij een van de acht groepswoningen in Borrendamme. Zes bewoners wonen zoals thuis met hulp van een woonbegeleider. In de gezamenlijke woonruimte wordt samen gekookt, het huishouden gedaan en de krant gelezen. Daarnaast heeft iedere bewoner heeft zijn eigen zit-/slaapkamer en badkamer.

Brasserie Stadspoort

In brasserie Stadspoort komen bewoners en buurtgenoten. Verder worden er workshops en bijeenkomsten georganiseerd. Kijk voor het actuele programma op het informatiebord in de brasserie. Brasserie Stadspoort heeft ook een internetcafé waar u kunt e-mailen, surfen en chatten en in de zomer is er een gezellig terras. U kunt uw verjaardag met uw familie en vrienden vieren in de brasserie of in een apart zaaltje. Vraag bij de brasserie naar de mogelijkheden.

Openingstijden brasserie:
maandag t/m vrijdag: 8.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag: 10.00 – 17.00 uur

Activiteiten Borrendamme

Net als thuis, kunt u uw hobby’s en activiteiten zo veel mogelijk voortzetten bij Allévo. Daarnaast kunt u, als u dat wilt, deelnemen aan activiteiten die georganiseerd worden. Regelmatig kunt u deelnemen aan activiteiten in de brasserie en met andere bewoners. U kunt daarbij denken aan soosmiddagen markten en optredens.

Wij hebben beschikking over een duofiets. Vrijwilligers maken gebruik van deze fiets, maar u kunt de fiets ook lenen om samen met uw bezoek een rondje in de omgeving te maken. Vanuit Borrendamme kunt u daarnaast heerlijk wandelen naar de stad of de haven. Wanneer u niet goed ter been bent kunt u een rolstoel lenen.

Houdt u van lezen? Boeken kunnen dagelijks worden geleend in de bibliotheek. De Belevenistafel is rolstoel toegankelijk en biedt u ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen.

Faciliteiten Borrendamme

Wilt u gebruik maken van een opticien of tandarts? Vraag de verzorging naar de mogelijkheden. Er is ook een kapper aanwezig. De kosten voor de kapper zijn voor uw eigen rekening. Er zijn mogelijkheden om aan te sluiten en deel te nemen aan kerkelijke vieringen en Heilig Avondsmaalvieringen. De data en tijden zijn bekend bij activiteitenbegeleiding.

Wanneer u een vast telefoontoestel op uw kamer wilt, kunt u dit rechtstreeks regelen bij uw provider. U en uw bezoek kunnen gebruik maken van het wifi netwerk binnen de locatie.

Huurappartementen

De zelfstandige appartementen in Borrendamme worden verhuurd door Woonzorg Nederland. U kunt zich inschrijven voor deze woningen via de website van Woonzorg Nederland www.woonzorg.nl/complexen/borrendamme. De woningen worden toegewezen op basis van een wachtlijst en zijn bestemd voor personen van 55 jaar en ouder. Voor gebouw 2 en 3 geldt daarnaast dat mensen waarvan de partner in een woongroep verblijft voorrang krijgen.

Informatie over de algemene voorwaarden treft u aan onder het kopje Over Allévo  ‘algemene voorwaarden’.Privacyverklaring | Disclaimer | Concept en realisatie door buro111