Vragen? Bel Allévo

088 110 2800

Of stel hier uw vraag
Werken met plezier

Jouw hulp kan het verschil maken...

Werken met plezier

Alle vacatures
Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

van bloemstukjes tot borrelmiddag"...

Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

Allévo staat ook naast mevrouw van der Ree

Het advies en deskundigheid...

Allévo staat ook naast mevrouw van der Ree

lees verder

Informatie coronavirus


Op deze nieuwspagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en verschillende maatregelen van Allévo rond het coronavirus. Laatste update 22 april 2021.

2 bezoekers in woonzorglocaties

Vanaf 21 april 2021 kunnen bewoners in de woonzorglocaties van Allévo weer per dag 2 bezoekers tegelijkertijd ontvangen. In Duinen van Haamstede, Borrendamme en In ’t Opper vindt het bezoek op de kamer van de bewoner plaats. In Cornelia is bezoek welkom in de brasserie. Een afspraak maken blijft noodzakelijk. Bewoners kunnen ook voor een wandeling mee naar buiten genomen worden.

Maatregelen blijven nodig

Informatie coronavirus Steeds meer mensen worden gevaccineerd en veel mensen zijn coronamoe. Is het dan nog nodig om je aan al die maatregelen te houden? Jazeker!

Het vaccin beschermt vooral de mensen die gevaccineerd zijn zelf. Zij worden niet of minder ernstig ziek. Maar het is nog niet grootschalig onderzocht of het vaccin er ook voor zorgt dat je het virus niet kunt doorgeven, of dat het beschermt tegen de nieuwe mutaties van het virus.

Daarom nemen we nog steeds het zekere voor het onzekere en blijven de zorgverleners van Allévo voorlopig standaard werken met mondkapjes. En op het moment dat een cliënt besmet is of zich laat testen, dragen wij volledige bescherming. We vragen daarom ook aan u om u aan de hygiene- en afstandsregels te blijven houden. En om geen bezoek tijdens de zorgmomenten te ontvangen. Bekijk de flyer en de poster hiernaast van de thuiszorg, en lees alle afspraken nog eens na. https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn:aaid:scds:US:6e94348d-90e4-4b48-b973-fada67c8a6c7

Bezoekregeling in onze huizen: één bezoeker per dag per cliënt

Tijdens de persconferentie van 9 maart kondigde minister-president Rutte aan dat de bewoners van onze huizen twee bezoekers per dag mogen ontvangen. Echter de besmettingen in Zeeland lopen op waardoor we het zekere voor het onzekere nemen en één bezoeker per dag per cliënt aanhouden.

Vaccinatie

De bewoners van onze huizen die daarvoor toestemming hebben (laten) geven hebben tussen 3 en 5 februari 2021 de eerste prik gekregen en tussen 3 en 5 maart de tweede prik.

Op bezoek komen
Gaat u op bezoek in één van de verzorgingshuizen of het verpleeghuis dan draagt u een zelf meegebracht mondkapje.  Op alle locaties van Allévo kunnen onze bewoners op afspraak  bezoek ontvangen. Denk aan bezoek op de kamer als dat mogelijk is, in een praat- of zithoekje in de brasserie, op het terras of buiten met elkaar wandelen. Bij dit laatste vragen we u om niet naar drukke plekken te gaan of met meerdere mensen af te spreken. Iedere locatie is anders, waardoor mogelijkheden per huis kunnen verschillen. Voorwaarde is dat de locatie corona-vrij is. Heeft u vragen over uw bezoek op een van onze locaties? Neem dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.

Komt u bij ons op bezoek, dan vragen we u om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Uw naaste een knuffel geven, kan dus helaas nog niet. We begrijpen dat dit erg moeilijk is, maar voor de gezondheid van u, uw naaste, onze bewoners en medewerkers is het ontzettend belangrijk dat u onze veiligheidsmaatregelen goed in acht neemt. Alleen samen maken we verdere versoepeling van de bezoekregeling mogelijk!

Activiteiten en bijeenkomsten
Op al onze locaties vinden voorlopig nog geen grote activiteiten en bijeenkomsten plaats. We bieden daarom onze medewerkers, vrijwilligers, cliënten, bezoekers, partners en andere betrokkenen bij Allévo zoveel mogelijk alternatieve vormen van contact en activiteiten aan.

Brasserieën alleen geopend voor bewoners en bezoekers dagbesteding
Vanaf 15 oktober 2020 zijn onze brasserieën alleen geopend voor bewoners en hun bezoekers. Cliënten dagbesteding, die overdag naar de huizen van Allévo komen, blijven welkom. Zo lang de maatregelen gelden kunnen wij geen externe bezoekers ontvangen. Deelnemers aan de dagelijkse maaltijden in Borrendamme en Duinen van Haamstede krijgen hun maaltijden, net als in het voorjaar, tijdelijk thuisbezorgd.

Heeft u het advies gehad om in thuisquarantaine te gaan?
Omdat u op corona lijkende klachten heeft, of van vakantie terug komt uit een oranje of rood gebied, of op de uitslag van een coronatest wacht, of een huisgenoot heeft die corona heeft of op de uitslag van een coronatest wacht? Kom dan een andere keer. Zo zorgen wij er samen voor dat uw naaste en medebewoners veilig blijven.

Waar draagt u een mondkapje?
Bij Allévo worden mondkapjes gedragen in de openbare ruimtes. Wanneer u dus bijvoorbeeld in een hal, gang of trappenhuis loopt, draagt u een mondkapje. Gaat u in een openbare ruimte zitten, bijvoorbeeld in het restaurant en kunt u 1,5 meter afstand bewaren? Dan hoeft het mondkapje uiteraard niet op. Deze regel geldt voor medewerkers, bezoekers en vrijwilligers. Als cliënt of bewoner hoeft u in een openbare ruimte geen mondkapje te dragen.

Het dragen van een mondkapje is een toevoeging aan de basisregels bij corona: houd 1,5 meter afstand, was uw handen regelmatig, nies en hoest in uw elleboog, blijf thuis bij (milde) klachten en laat u testen.

Dagbehandeling en dagbesteding van Allevo Zorg- en Dienstverlening
De dagbehandeling en dagbesteding op onze locaties blijven open. De veiligheid van onze medewerkers en cliënten staat hierbij voorop. Het uitgangspunt is dat medewerkers en cliënten zich zo weinig mogelijk hoeven te verplaatsen.

Vrijwilligers
Vrijwilligers die één cliënt bezoeken (zoals samen wandelen of fietsen op de duofiets) zijn weer gestart. Na inventarisatie van de wensen van bewoners kunnen vrijwilligers op de groepen weer aan de slag (bijvoorbeeld koken op een woongroep). Helaas zijn grote activiteiten in de brasserieën op dit moment niet mogelijk vanwege de anderhalve meter regel.

Houd rekening met de avondklok

Op dit moment is er in heel Nederland een avondklok van kracht. Dit betekent dat iedereen van 21.00 uur tot 04.30 uur binnen moet blijven. Mocht u ’s avonds een bewoner willen bezoeken en niet voor 21.00 uur thuis kunnen zijn, dan heeft u een eigen verklaring nodig. Deze verklaring kunt u vinden op de website van Rijksoverheid. Na het downloaden van het formulier en het invullen van uw gegevens kunt u deze verklaring printen of opslaan op uw smartphone.

Moet u acuut naar één van onze locaties, bijvoorbeeld als een familielid terminaal is? Dan is het niet nodig een ‘Eigen verklaring avondklok’ mee te nemen en kunt u gewoon komen. Moet u tussen 21.00 uur en 04.30 uur van of naar één van onze locaties reizen en is er geen sprake van een calamiteit, dan dient u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij u te hebben. Hierop kunt u aangeven waarom u tijdens de avondklok op straat bent.

 

We houden u op de hoogte
Mocht er op een locatie of in een wijkteam van Allévo een besmetting met het coronavirus aanwezig zijn, laten we dit persoonlijk weten aan de eerste contactpersoon die in het zorgdossier vermeld staat.

Vragen?
Op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu) vindt u meer informatie over wat u zelf kunt doen om besmetting met het coronavirus te voorkomen (www.rivm.nl). Heeft u vragen over de veiligheidsmaatregelen van Allévo, bel dan met de medewerkers van ons Servicepunt via 088 110 2800.Privacyverklaring | Disclaimer | Concept en realisatie door buro111