Vragen? Bel Allévo

088 110 2800

Of stel hier uw vraag
Werken met plezier

Jouw hulp kan het verschil maken...

Werken met plezier

Alle vacatures
Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

van bloemstukjes tot borrelmiddag"...

Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

Allévo staat ook naast mevrouw van der Ree

Het advies en deskundigheid...

Allévo staat ook naast mevrouw van der Ree

lees verder

Informatie coronavirus


Op deze nieuwspagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en verschillende maatregelen van Allévo rond het coronavirus. Laatste update 29 juni 2021.

Het kabinet heeft besloten dat de meeste coronamaatregelen vanaf 26 juni niet meer nodig zijn. In lijn met de landelijke richtlijnen worden ook bij Allévo Wonen met Zorg de bezoekafspraken verder versoepeld. Voor onze woonzorglocaties betekent dit met ingang van 26  juni het volgende:

In de Duinen van Haamstede 
In de woonzorglocatie De Duinen van Haamstede dient u een afspraak te maken en kunnen de bewoners maximaal vier bezoekers tegelijk ontvangen. U kunt (in verband met registratie) alleen op afspraak en op het eigen appartement van uw naaste, een bezoek aan uw naaste brengen. Bewoners en hun bezoek kunnen ook naar de brasserie. Bezoek op de huiskamers is helaas nog niet mogelijk.

Borrendamme
In Borrendamme dient u een afspraak te maken en kunnen de bewoners maximaal vier bezoekers tegelijk ontvangen. U kunt (in verband met registratie) alleen op afspraak en op het eigen appartement van uw naaste, een bezoek aan uw naaste brengen. De brasserie is open voor bewoners en hun bezoek en voor overige externen. Bezoek op de huiskamers is nog niet mogelijk.

In ’t Opper
Vanaf zaterdag 26 juni hoeft u geen afspraak meer te maken voor een bezoek in In ’t Opper; bezoek komt binnen via de basserie en vermeldt naam en telefoonnummer op een registratieformulier. Bij In ’t Opper zijn er – uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand houden – geen beperkingen voor het aantal bezoekers die uw naaste per dag mag ontvangen. Bezoek aan de brasserie en op de huiskamers is helaas nog niet mogelijk.

Cornelia
In Cornelia bent u met maximaal 2 bezoekers tegelijk welkom in de brasserie of op het terras. Een afspraak maken blijft wel noodzakelijk. Bezoek op de huiskamers is helaas nog niet mogelijk.

Beperkte maatregelen blijven nodig
Uiteraard kunnen de bewoners ook voor een wandeling mee naar buiten genomen worden. Ondanks deze positieve berichten is het virus niet weg en vragen wij u om voorzichtig en alert te blijven. Dat kan door u aan de basisregels te houden. Daarbij geldt nog steeds:

  • bezoek hoeft GEEN mondkapje te dragen 
  • 1,5 meter afstand houden
  • handhygiëne
  • de afspraak afzeggen als u of iemand van uw gezin klachten heeft, passend bij COVID

Uit onderzoek en ook uit onze eigen ervaring blijkt dat volledig gevaccineerde personen zonder klachten niet of nauwelijks besmettelijk zijn. Ook als je volledig gevaccineerd bent, kun je in een enkel geval toch nog steeds positief testen als je in aanraking bent geweest met het coronavirus. Maar, zo blijkt, je bent dan niet of nauwelijks besmettelijk. Als je volledig gevaccineerd bent, kan je ook in een enkel geval nog ziek worden, maar dit zal in de regel milder verlopen en je zult anderen doorgaans niet besmetten.

Activiteiten en bijeenkomsten
Op al onze locaties vinden voorlopig nog geen grote activiteiten en bijeenkomsten plaats. We bieden daarom onze medewerkers, vrijwilligers, cliënten, bezoekers, partners en andere betrokkenen bij Allévo zoveel mogelijk alternatieve vormen van contact en activiteiten aan.

Dagbehandeling en dagbesteding van Allevo Zorg- en Dienstverlening
De dagbehandeling en dagbesteding op onze locaties zijn open. De veiligheid van onze medewerkers en cliënten staat hierbij voorop. Het uitgangspunt is dat medewerkers en cliënten zich zo weinig mogelijk hoeven te verplaatsen.

Vrijwilligers
Vrijwilligers die één cliënt bezoeken (zoals samen wandelen of fietsen op de duofiets) zijn weer gestart. De vrijwilligers zijn op 1 dag niet op meerdere locaties actief. Na inventarisatie van de wensen van bewoners kunnen vrijwilligers op de groepen weer aan de slag (bijvoorbeeld koken op een woongroep). Er is maximaal 1 vrijwilliger per huiskamer aanwezig. Helaas zijn grote activiteiten in de brasserieën op dit moment niet mogelijk vanwege de anderhalve meter regel.

We houden u op de hoogte
Mocht er op een locatie of in een wijkteam van Allévo een besmetting met het coronavirus aanwezig zijn, laten we dit persoonlijk weten aan de eerste contactpersoon die in het zorgdossier vermeld staat.

Vragen?
Op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu) vindt u meer informatie over wat u zelf kunt doen om besmetting met het coronavirus te voorkomen (www.rivm.nl). Heeft u vragen over de veiligheidsmaatregelen van Allévo, bel dan met de medewerkers van ons Servicepunt via 088 110 2800.Privacyverklaring | Disclaimer | Concept en realisatie door buro111