Vragen? Bel Allévo

088 110 2800

Of stel hier uw vraag
Allévo staat ook naast Tamara

Mijn werk is extra gevarieerd...

Allévo staat ook naast Tamara

Lees verder
Allévo staat ook naast meneer Hollestelle

“Ik sta versteld van de deskundigheid"...

Allévo staat ook naast meneer Hollestelle

Lees verder
Allévo staat ook naast mevrouw van der Laan

Ik kan op mijn hulp vertrouwen...

Allévo staat ook naast mevrouw van der Laan

Lees verder
Allévo staat ook naast mevrouw van Heemst

Gewoon thuis mijn eigen leven leiden...

Allévo staat ook naast mevrouw van Heemst

Lees verder

Jouw hulp kan het verschil maken...

Alle vacatures
Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

van bloemstukjes tot borrelmiddag"...

Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

Informatie coronavirus


Op deze nieuwspagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en verschillende maatregelen van Allévo rond het coronavirus. Laatste update 30 juli 2020.

Preventief gebruik mondkapjes
Op dit moment zijn binnen de ouderenzorg in Zeeland enkele cliënten en zorgmedewerkers positief getest op het coronavirus. Daarnaast neemt het toerisme in Zeeland toe. De Zeeuwse ouderenzorgorganisaties Allévo, Cleijenborch, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom hebben daarom gezamenlijk besloten tijdelijk preventief vaker mondkapjes te gebruiken om kwetsbare ouderen te beschermen. Het is hoogseizoen, dus zijn er nu en de komende weken veel toeristen in Zeeland. Door die extra drukte is de kans op verspreiding van COVID-19 groter. We willen er alles aan doen om te voorkomen dat onze bewoners besmet raken via onze medewerkers of bezoekers. Zeker nu we naar aanleiding van de eerste piek beter weten hoe het virus zich gedraagt en verspreidt.

Medewerkers hebben vanaf vrijdag 31 juli de mogelijkheid een chirurgische mondmaskers (type IIR) te dragen op momenten dat ze geen 1,5 meter afstand kunnen garanderen. Dit geldt zowel voor medewerkers binnen het verpleeg- en verzorgingshuis als in de thuiszorg. Ook bezoekers van de verzorgins- en het verpleeghuis wordt de mogelijkheid geboden een mondkapjes te gebruiken. Op alle locaties zijn voldoende mondkapjes voor bezoekers aanwezig.

Het dragen van een mondmasker is een toevoeging aan de basisregels bij corona: houd 1,5 meter afstand, was je handen regelmatig, nies en hoest in je elleboog, blijf thuis bij (milde) klachten en laat je testen.

Op bezoek komen
Op alle locaties van Allévo kunnen onze bewoners op afspraak weer bezoek ontvangen. Denk aan bezoek op de kamer als dat mogelijk is, in een praat- of zithoekje in de brasserie, op het terras of buiten met elkaar wandelen. Bij dit laatste vragen we u om niet naar drukke plekken te gaan of met meerdere mensen af te spreken. Iedere locatie is anders, waardoor mogelijkheden per huis kunnen verschillen. Voorwaarde is dat de locatie corona-vrij is. Heeft u vragen over uw bezoek op een van onze locaties? Neem dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.

Komt u bij ons op bezoek, dan vragen we u om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Uw naaste een knuffel geven, kan dus helaas nog niet. We begrijpen dat dit erg moeilijk is, maar voor de gezondheid van u, uw naaste, onze bewoners en medewerkers is het ontzettend belangrijk dat u onze veiligheidsmaatregelen goed in acht neemt. Alleen samen maken we verdere versoepeling van de bezoekregeling mogelijk!

Activiteiten en bijeenkomsten
Op al onze locaties vinden voorlopig nog geen activiteiten en bijeenkomsten plaats. We bieden daarom onze medewerkers, vrijwilligers, cliënten, bezoekers, partners en andere betrokkenen bij Allévo zoveel mogelijk alternatieve vormen van contact en activiteiten aan.

Brasserieën en gezamenlijk eten
Vanaf 20 juli is de Brasserie De Stadspoort in Borrendamme dagelijks geopend van 8.00 – 16.00 uur voor alle bezoekers. Op dit moment bekijken we per locatie verder, hoe en wanneer we onze restaurants weer veilig kunnen opstarten.

Dagbehandeling en dagbesteding van Allevo Zorg- en Dienstverlening
Inmiddels is de dagbehandeling en dagbesteding op onze locaties weer van start gegaan. De veiligheid van onze medewerkers en cliënten staat hierbij voorop. Het uitgangspunt is dat medewerkers en cliënten zich zo weinig mogelijk hoeven te verplaatsen.

Spreekuur behandeling/voedings- en dieetadvies
De diëtisten houden op de meeste locaties weer spreekuur. Uw diëtist neemt hierover zelf contact met u op. In verband met het inhalen van afspraken door de coronacrisis en combinatie met de vakantieperiode, kan dit soms wat langer duren dan u van ons gewend bent.

Vrijwilligers
Op dit moment bekijken we per locatie of we op kleine schaal weer vrijwilligers kunnen gaan inzetten.

We houden u op de hoogte
Mocht er op een locatie of in een wijkteam van Allévo een besmetting met het coronavirus aanwezig zijn, laten we dit persoonlijk weten aan de eerste contactpersoon die in het zorgdossier vermeld staat.

Vragen?
Op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu) vindt u meer informatie over wat u zelf kunt doen om besmetting met het coronavirus te voorkomen (www.rivm.nl). Heeft u vragen over de veiligheidsmaatregelen van Allévo, bel dan met de medewerkers van ons Servicepunt via 088 110 2800.Privacyverklaring | Disclaimer | Concept en realisatie door buro111