In 't Opper


Wonen in de dorpsgemeenschap

In ’t Opper is een oude zeilterm. Het betekent, uit de wind of beschut. Dat is precies de zorg die u bij Allévo vindt. U kunt bij In ‘t Opper wonen wanneer u zorg en ondersteuning nodig heeft. U heeft de beschikking over een ruime eigen zit-/slaapkamer met badkamer in ons moderne gebouw. Bewoners die intensieve zorg nodig hebben, brengen de dag zo veel mogelijk met begeleiding door in één van de gezamenlijke huiskamers.

Brasserie Hofplein

In de brasserie kunt u gezellig zitten met uw bezoek en van koffie of thee met iets lekkers of een drankje met een snack, genieten. In de zomer is ook het terras open. U kunt in de brasserie zowel contant als met uw bankpas betalen. Koffie en thee is voor de bewoners gratis. De brasserie is dagelijks open.

Regelmatig zijn er activiteiten op het Hofplein. U kunt daarbij denken aan soosmiddagen, markten en optredens. Heeft u meer zin om deel te nemen aan geheugentraining, handwerken, bingoclub en rummikub? Ook dat is een mogelijkheid. Voor de (groeps)activiteiten wordt een maandelijkse vrijwillige eigen bijdrage gevraagd. Op het Hofplein vindt u ook het internetcafé.U kunt hier elke vrijdagmiddag terecht.

Activiteiten In ’t Opper

Vanuit In ’t Opper kunt u heerlijk wandelen naar het dorp of de haven. Wanneer u niet goed ter been bent kunt u een rolstoel lenen. U kunt deze reserveren bij de receptie. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de duofiets met trapondersteuning. Deze valt te reserveren bij de brasserie. U kunt de fiets zowel lenen om samen met een vrijwilliger een rondje door de omgeving te maken, als om samen met bezoek op stap te gaan.

Wie van beleving houdt moet de Belevenistafel eens proberen. Deze interactieve speeltafel is eenvoudig in gebruik en bevat tal van spelletjes en belevenissen.

Faciliteiten In ’t Opper

U kunt gebruikmaken van een opticien, tandarts of de kapper (eigen rekening). Vraag de verzorging naar de mogelijkheden.

Stiltecentrum

Het stiltecentrum bestaat uit een ontmoetingszaal (maximaal 70 personen) en twee opbaarruimten. Het stiltecentrum is zowel bestemd voor bewoners van In ’t Opper als inwoners van Bruinisse en heeft een multifunctionele bestemming. Inlichtingen over het gebruik van het stiltecentrum kunt u krijgen bij de coördinator welzijn.

Er zijn mogelijkheden om aan te sluiten en deel te nemen aan kerkelijke vieringen en Heilig Avondmaalsvieringen. De data en tijden zijn bekend bij de activiteitenbegeleiding. In iedere kamer hangt een luidspreker, waardoor u op zondag naar vier kerkdiensten kunt luisteren en de diensten in het stiltecentrum kunt volgen. Op de overige dagen kunt u naar de radio luisteren via deze kanalen. En u kunt meeluisteren naar de activiteiten die plaatsvinden op het hofplein.

Informatieboekje

Bekijk hier het informatieboekje over Wonen met zorg en revalideren bij Allévo.

Algemene voorwaarden
Informatie over de algemene voorwaarden treft u aan onder het kopje Over Allévo  ‘algemene voorwaarden’.