Werken met plezier

Jouw hulp kan het verschil maken...

Werken met plezier

Alle vacatures
Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

van bloemstukjes tot borrelmiddag"...

Allévo staat ook naast vrijwilliger mevrouw Scheltema – Lees haar verhaal

Allévo staat ook naast mevrouw van der Ree

Het advies en deskundigheid...

Allévo staat ook naast mevrouw van der Ree

lees verder

Parkinsongroep


Leven met de gevolgen van Parkinson of Parkinsonisme: het is niet  makkelijk en het gaat zeker niet vanzelf. Hoe houdt u de regie over uw leven?
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het volgen van therapie  leidt tot minder opnames in gespecialiseerde revalidatieklinieken. Daarnaast vallen mensen minder vaak door de verbeterde zorg en zien we een afname in heupfracturen en ziekenhuisopnamen.

De Parkinsongroep Schouwen-Duiveland biedt u de mogelijkheid om alle  behandelingen die u nodig heeft onder één dak te volgen. Overzichtelijk en geconcentreerd op de dagen dat u bij Allévo bent.

Wat betekent dit concreet?

Twee dagen per week komt u naar de Parkinsongroep bij Allévo. Op deze  dagen volgt u therapie gericht op de problemen die u ervaart. Hierin staan het verbeteren en onderhouden van mobiliteit (bewegen), geheugen en spraak  centraal. Ook dagelijkse handelingen worden geoefend. U volgt de therapie actief en kunt oefenen op de dagen dat u thuis bent.

Parkinson heb je niet alleen

Bij de Parkinsongroep treft u lotgenoten en kunt u deelnemen aan groepstherapieën en begeleiding, zowel voor u als voor uw mantelzorger(s). Overigens wordt uw partner of mantelzorger ook actief bij de behandeling betrokken, zodat hij of zij u thuis kan ondersteunen.

Parkinson-expertiseteam

Allévo beschikt over een eigen Parkinson-expertiseteam dat is aangesloten bij ParkinsonNet. Het Allévo team bestaat uit

  • specialist ouderengeneeskunde,
  • fysiotherapeut,
  • ergotherapeut,
  • logopedist,
  • psycholoog en
  • maatschappelijk werker.

Zij hebben onderling nauw contact, kennen u en weten waar u aan werkt. Zo kunnen de therapieën elkaar aanvullen en versterken.

Algemene voorwaarden

Met ingang van 1 januari 2022 zijn de algemene voorwaarden gewijzigd. De algemene voorwaarden leest u hier.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met Allévo via 088 110 2800 of info@allevo.nlPrivacyverklaring | Disclaimer | Concept en realisatie door buro111