Werken en leren bij Allevo


Allévo betaalt jouw opleiding terwijl jij jouw loopbaan vormgeeft en uiteindelijk uitgroeit tot een professional.
Maar ook als je zoekt naar een vakantie- of bijbaan zit je bij ons goed!

Afwisselend is het werk bij ons altijd, je kunt werken op een woongroep in één van onze huizen of bij de mensen thuis in de wijkzorg.
Je draait vanaf dag één mee op de werkvloer, bijvoorbeeld in het huishouden, persoonlijke verzorging of het doen van leuke activiteiten met bewoners. Dit doe je samen met ongeveer 1500 collega’s.

Een opleiding volgen kan op mbo 2 of mbo 3 niveau en de lessen worden gegeven op het Scalda in Goes of in ons eigen leercentrum in Zierikzee.

Op de werkvloer wordt je begeleid door een werk- én praktijkopleider. Daarnaast werk je nauw samen met je medestudenten zodat je ook van elkaar kunt leren.

Na diplomering ben je zeker van een baan binnen Allévo én ook doorleren tot verpleegkundige (mbo 4) is bij ons mogelijk.

Ben jij onze toekomstige professional?

Opleidingen in een notendop

De opleiding Helpende (plus) mbo 2;

 • Het helpende gedeelte duurt 1 jaar
 • De plus-module (medicatie) duurt 6 maanden
 • Minimaal 16 uur op de werkvloer én nog één schooldag (waarvan wij 50% vergoeden)
 • Je kan dit traject volgen in één van onze verpleeghuizen op Schouwen-Duiveland
 • Lessen volg je op het Scalda in Goes of in ons eigen leercentrum in Zierikzee (bij voldoende deelnemers)

Om deze opleiding te mogen starten heb je een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg (vmbo basis) of een diploma van een vergelijkbare opleiding op niveau 1 nodig.

De opleiding Verzorgende IG/MZZ mbo 3;

 • Je ontvangt twee diploma’s; Verzorgende IG en Medewerker Maatschappelijke Zorg! Er staat 3 jaar voor deze opleiding, maar je kunt het sneller afronden
 • Tijdens de opleiding werk je met onderzoek kaarten en die rond je af op je eigen tempo
 • Minimaal 20 uur op de werkvloer én nog één schooldag (waarvan wij 50% vergoeden)
 • Je kan dit traject volgen in één van onze verpleeghuizen op Schouwen-Duiveland óf in de thuiszorg (we kijken in de thuiszorg naar eerdere zorgervaring omdat je al vrij snel zelfstandig routes loopt).

Om deze opleiding te mogen starten heb je één van de volgende diploma’s of bewijzen nodig: vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte- gemengde of theoretische leerweg), vbo-C of mavo-C diploma, een mbo-diploma niveau 2 of een overgangsbewijs naar havo 4/vwo 4.

De verkorte opleiding Verpleegkundige mbo 4;

 • Duur 2 jaar
 • Onderwerpen die worden belicht zijn anatomie, verschillende ziektebeelden, verpleegkundige praktijklessen en persoonlijke ontwikkeling
 • Minimaal 16 uur op de werkvloer én nog één schooldag (waarvan wij 50% vergoeden)
 • Je kan dit traject volgen in één van onze verpleeghuizen op Schouwen-Duiveland óf in de thuiszorg
 • Deze opleiding kun je volgen via het Scalda of Hoornbeeck.

Het is van belang dat je al werkzaam óf gediplomeerd bent als Verzorgende IG en dat je zin hebt in een uitdaging! Je krijgt te maken met complexere zorgvragen, maar hierdoor kun je meer betekenen voor onze cliënten.  

 

Benieuwd naar hoe het werken en leren er bij Allévo aan toe gaat? Leerling Wiktoria neemt jullie mee in onderstaande video.

 

Wil jij bij ons stagelopen?

Volg je een opleiding in de zorg, dan kun je stage lopen bij Allévo van niveau 2 tot en met 5, van dienstverlening tot HBO-verpleegkunde. Maar ook als je een maatschappelijke opleiding volgt kun je bij ons stage lopen. Plaatsing gebeurt via het coördinatiepunt Fluenz.
Het coördinatiepunt werkt nauw samen met de onderwijs- en zorginstellingen in Zeeland. 

Mocht je school of opleiding niet samenwerken met coördinatiepunt Fluenz, mail dan je je stageaanvraag naar stagebureau@allevo.nl.

Daarin vermeld je de opleiding waarvoor je stage wilt lopen, het schooljaar, welke periode en welke dagen/hoeveel uur per week én welke locatie van Allévo jouw voorkeur heeft. Wil je stagelopen bij ZorgThuis, dan is het belangrijk dat je aangeeft of je in bezit bent van een auto/rijbewijs of scooter.

Stagevergoeding

Als je binnen een studiejaar minimaal 144 uur stage loopt, krijg je een maandelijkse vergoeding volgens de cao-VVT. De cao gaat uit van een vergoeding voor 32 uur per week. Bij minder stage-uren per week wordt de vergoeding naar rato aangepast.