Allevo start gespreksgroep voor mantelzorgers in Zierikzee


Dinsdagmiddag 2 oktober a.s. start in Cornelia Allévo Zierikzee een serie van zes bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met dementie.  Allévo biedt partners, familieleden en anderen ondersteuning via deze gespreksgroepen. 

Tijdens de bijeenkomsten wordt uitgebreid aandacht besteed aan verschillende onderwerpen rondom dementie. Denk aan het verloop van dementie, het omgaan met veranderend gedrag, beweging, voeding en de veranderingen in het leven van de mantelzorger. Daarnaast is er de mogelijkheid eigen gespreksonderwerpen aan te dragen en te praten met mensen, die in dezelfde situatie zitten.

Meerwaarde voor mantelzorgers

  • Herkenning en erkenning
  • Lotgenotencontact
  • 6 bijeenkomsten aan de hand van verschillende onderwerpen
  • Informatie over het verloop van de ziekte, de praktische kanten van verzorgen, en de hulp die ingeroepen kan worden
  • Maximaal 10 deelnemers, zodat iedereen de mogelijkheid heeft aan het gesprek deel te nemen

Wie, wat, waar
Gespreksleiders zijn Angelique van der Wegen, maatschappelijk werker bij Allévo en Heleen Muste, casemanager dementie bij Stichting Zorgschakels Zeeland. Aan deelname aan de gespreksgroep zijn geen kosten verbonden. De gespreksgroep vindt plaats bij Cornelia Allévo, Emil Sandströmweg 2 in Zierikzee.

Aanmelden
Mensen die willen meedoen kunnen zich opgeven bij Allévo via telefoonnummer 088 110 2800 of via info@allevo.nl

Allévo organiseert de gespreksgroep ‘omgaan met dementie’ voor mantelzorgers is samenwerking met Stichting Zorgschakels Zeeland.