Allevo staat ook naast mevrouw Scheltema


 Maureen Scheltema vrijwilliger
“van bloemstukjes tot borrelmiddag”

Maureen rolde eigenlijk vanzelf in het vrijwilligerswerk. Twintig jaar geleden ondersteunde ze de moeder van een vriend tijdens de rolstoel driedaagse in Borrendamme. Mede door haar enthousiasme werd ze door vrijwilligerscoördinator Annet van der Sluijs benaderd of ze interesse had om vaker vrijwilligerswerk te doen.

Afwisselend
Maureen werkt drie middagen in de week in Borrendamme in Zierikzee.  Ze werkt nog altijd met veel plezier met de cliënten,  gasten en het personeel: “het leuke vind ik dat het werk en de mensen zo veranderlijk zijn. De ene keer schilder ik een sfeerhaardje voor de dagbestedingsruimte  en het andere moment  ben ik gastvrouw tijdens het Seniorendiner. Ook leer ik verschillende mensen kennen, ieder met zijn/haar eigen verhaal. Je komt er zo achter wat ze eigenlijk belangrijk vinden. En één ding is zeker; ieder mens is anders.

Senioren dame
“Eigenlijk heb ik zoveel bijzondere momenten meegemaakt tijdens het vrijwilligerswerk. Zo ging ik er regelmatig eropuit met een dame uit de seniorenflat . We gingen dan een terrasje pakken, naar het park of naar de binnenstad. In de binnenstad draaide  regelmatig een orgel, waar ze persoonlijk niet zo een liefhebber van was. Toen zei  ze cynisch: leuk hè dit. Vervolgens schoten we allebei in de lach”.

Verbinding
“Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen. Even extra aardig zijn tegen iemand die met het verkeerde been uit bed is gestapt,  naast iemand zitten en gewoon aanwezig zijn of samen lekker lachen. Het met elkaar verbonden zijn, dat vind ik fijn”.

Afscheid
“Het moeilijkste van mijn werk vind ik het afscheid nemen van mijn mensen. Dat went echt nooit”.

Wil je ook vrijwilliger worden bij Allévo? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Annet van der Sluijs via telefoonnummer 06-22845145.