Allevo staat ook naast vrijwilliger Evelina


 “De  hele  week verheugt hij zich op ons uitstapje”

Allévo staat ook naast vrijwilliger Evelina  – Lees haar verhaal

“Ik zeg altijd; elke dag is een goeie dag!’ Zo fleurt vrijwilliger Evelina elke week het leven van bewoner Jan ter  Velde op als ze hem ophaalt om samen erop uit te gaan. Meestal gaan ze naar een restaurant waar ze ook echt oog hebben voor Jan, zoals bij Italiaan Roberto in Scharendijke of bij De Punt in Zierikzee. Van de verzorgenden van Jan hoort ze dat hij de hele week  op het uitstapje verheugt.”

Boeken lezen

Makkelijk is het niet altijd voor de Italiaanse Evelina om met Jan erop uit te gaan. Hij kan niet slikken en kan daardoor niet goed praten, en hij heeft veel  zorg nodig maar dat vindt Evelina niet erg. Allebei houden ze van boeken lezen, dus soms leest Evelina een stukje voor en dan  denken ze daar samen over na. Evelina: “Jan was vroeger Anatoom  Patholoog en is een intelligente man, dat kun je goed merken. Het is fijn om er met hem op uit te gaan.”

Onverwachte taart

Omdat Evelina erg van  fietsen houdt, stapt ze ook weleens met een bewoner van Duinen van Haamstede op de duofiets. Dat wil ze deze zomer ook graag met Jan gaan doen. Soms gaat ze onverwacht bij hem langs met een lekkere taart, dan is hij zo blij!

Iets betekenen voor een ander

Evelina zou het iedereen aanraden  om vrijwilliger bij Allévo te worden: “Als je moeite voor iemand doet krijg je dat ook terug. Als ik iets voor iemand kan betekenen dan doe ik het direct. Ook vroeger al toen ik mijn eigen taleninstituut had en als docent lesgaf, deed ik in mijn vrije tijd al vrijwilligerswerk met autistische kinderen.”

Ook vrijwilliger worden bij Allévo? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Annet van der Sluijs via telefoonnummer 06-22845145