Allevo staat ook naast Brenda


Het leven van Brenda Hollander en haar man verandert drastisch als hun 17-jarige zoon Erik hersenletsel oploopt door een aanrijding. Hij raakt in coma en heeft 24 uur zorg nodig. Na jarenlange revalidatie zoeken ze een woonplaats voor hem. Dat wordt Cornelia  Allévo in Zierikzee. Brenda: “Al vanaf het allereerste moment dat we binnenstapten had ik er een goed gevoel bij.”

Vliedberg

Brenda en haar man wachten twee maanden tot er een plek vrij is op afdeling Vliedberg, de afdeling waar mensen met een niet-aangeboren hersenletsel wonen en zorg krijgen. In de tussentijd bezoeken de maatschappelijk werkers van Allévo het revalidatiecentrum. Daar wordt een video gemaakt waarin ze laten zien hoe de verzorgenden in Cornelia het beste met Erik kunnen omgaan. Zo weten ze precies wat hij nodig heeft.”

Tevreden

Brenda: “Ik word weleens moe van alle negativiteit die er over verpleeghuizen verspreid wordt. Ik ben zo tevreden over de zorg die Erik krijgt. Hij woont nu 15 jaar in Cornelia en het gaat gewoon lekker. Erik heeft het naar zijn zin en er wordt veel moeite voor hem gedaan. Het team specialiseert zich steeds verder in niet-aangeboren-hersenletsel. De mensen die er werken hebben bewust gekozen voor deze groep en dat merk je.”

Wilt u meer informatie over wonen bij Allévo met niet-aangeboren hersenletsel? Bel dan naar het Allévo servicepunt via 088 110 2800.