Vanaf 1 juli Allévo ROOKVRIJ


Vanaf 1 juli is Allévo een rookvrije zorgorganisatie. Dat betekent rookvrij voor medewerkers, vrijwilligers, naasten, bezoekers en leveranciers.

Voor de bewoners binnen onze zorglocaties op Schouwen-Duiveland blijft het een rookarme woonomgeving. Daar bedoelen we mee; dat rokende bewoners welkom blijven bij Allévo. Zij kunnen op de daarvoor in de buitenruimte ingerichte rookplekken roken. Als er toezicht nodig is bij het roken, mogen medewerkers ervoor kiezen om op afstand toezicht te houden. In de eigen studio is het niet toegestaan te roken.

Bekijk hier het filmpje over rookvrije ouderenzorg.

Voor onze cliënten thuis betekent dit om ook thuis een rookvrije werkomgeving voor onze medewerkers te realiseren. Wij vragen u en uw huisgenoten (indien er gerookt wordt) om niet te roken op het moment dat een medewerker bij u zorg of diensten komt verlenen. Bij voorkeur zorgt u ervoor dat het huis goed gelucht wordt als er kort voor de komst van de zorgmedewerker in huis gerookt is.

In deze folder leest u wat u kunt doen. 

Hiermee creëren we een rookvrije werkplek voor medewerkers en daarmee dragen we bij aan het zijn van een ‘gezonde organisatie’.

Zo houden we elkaar gezond!

Vanaf 1 juli Allevo ROOKVRIJ