140 studenten bij Allévo


Veel animo voor nieuwe BBL klas verzorgende

Werken in de zorg en één dag les op locatie

19 enthousiaste leerlingen zijn gestart in de nieuwe BBL opleiding voor verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg via de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO). Zij werken bij Allévo en krijgen één dag les op locatie bij het opleidingscentrum van Allévo in Zierikzee, waar Scalda docenten de lessen verzorgen. Dit schooljaar starten 60 studenten binnen Allévo met een opleiding. In totaal zijn er nu 140 studenten bij Allévo. Praktijkopleider Wilma de Jong van Allévo is blij zoveel animo: “Ik vind het uitzonderlijk dat we met zo’n grote klas enthousiaste studenten van start gaan! De groep is heel divers, van jong tot oud. Van ervaren tot onervaren en komt uit heel Zeeland; van Schouwen tot Beveland. Wat hen verbindt is hun ambitie en hart voor de zorg.”

 Doel van deze opleiding is voldoende en goed opgeleide zorgprofessionals beschikbaar krijgen voor de Zeeuwse ouderenzorg en meer instroom van leerlingen die bij Allévo kunnen blijven werken.

Eigen leerroute en leerplan

Net als bij de BOL ZPO opleiding, is wat je als leerling tegenkomt in de praktijk bepalend in welke volgorde je de lesstof behandelt. Elke leerling werkt op een andere plek bij Allévo. Van de thuiszorg tot de locaties van Allévo op Schouwen. Daarom heeft elke leerling een eigen leerroute en leerplan en zij ontvangen twee diploma’s.

Samenwerking

De nieuwe BBL opleiding is tot stand gekomen door samenwerking tussen Viazorg, en Scalda. Deelnemende zorgorganisaties zijn Zorggroep TerWeel, ZorgSaam, WVOzorg, SVRZ, en Allévo. De ZPO is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met Allévo via telefoonnummer 088 110 2800 of via info@allevo.nl.